torsdag 23 juni 2016

Vad är det du styrs och drivs av?

De flesta känner till att vi har känslor som vi stundtals kan identifiera oss med och tro på som dagens eller för all del livets sanningar. 

Många av våra känslor är automatiskt inlärda, dessa känslor har en direkt koppling till hur våra hjärnor lärt sig genom år av automatiskt agerande på flykt- och försvarsbeteende. Våran uppfattning av den egna verkligheten styrs av dessa filter. 

Hjärnan tycker den är jätteduktig när den lärt sig automatiserat beteende och det är svårt för den att styra om och köra in på nya banor av sig självt utan hjälp av känslorna eller ditt medvetande. 

Våra känslokroppar reagerar olika på olika ämnesområden. Ibland är vi som små orättvist behandlade kränkta treåringar som upplever att vi inte blir förstådda, vi vill ha tröst eller bara bli sedda. Är vi omedvetna om att det är dessa våra inre barn som styr signalerna till hjärnan kan vi ju snabbt räkna ut att det kan bli lite tokiga handlingar baserat på dessa inre barns känslor.  

Vem är det då som kan styra upp och ta hand om vad du baserar, grundar och utgår ifrån; i dina handlingar och val i livet? 

Vem är det som är ansvarig att se till att du går till handling varje dag på ett sätt som gynnar hållbart välmående och glädje? 

Vad kan du göra för att börja betrakta livet ur en kärleksfull perception som går i linje med att du är hel, älskad och värdefull? 

Du kan börja med att observera dig själv och din uppfattning om vilken grund du står på; vilka är dina grundläggande värden om vad du är? 

Du kan stärka upp ditt inre så det får utrymmet att lysa och expandera. Du kan sluta lämna över makten till yttre strukturer. Du kan bjuda dig själv på utrymmet att få lära och utvecklas.

Vad du gör varje dag i ditt nu är avgörande. Du kan ta nya steg varje dag som leder dig framåt och som skapar nytt syre och flöde. Du kanske behöver justera och se över vissa val, men du kan aldrig göra fel när du handlar ur ditt hjärta. 

Du är en lärande, växande och expanderande människa. Ta kommando i ditt nu och välj med ditt öppna vakna medvetna hjärta 💗

Puss och ta hand om er

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar